Vi sparker i gang denne bloggserien med et av årets tristeste måneder – januar. Men til tross for en måned preget av kalde, mørke dager, har traineene passet på å pepre januar med mange spennende arrangementer og hyggelige sammenkomster for å holde engasjementet og hverdagsgleden oppe. La oss ta en titt på hva vi traineer har vært opptatt med denne måneden.

🤓 Rekrutteringsperioden - talenter søkes

Som trainee får du en unik rolle der du kan prøve deg frem innenfor områder du er interessert i. Du har spillerom og mulighet til å ta del i prosjekter og oppgaver som du synes er spennende. Dette frie spillerommet er ikke gitt at du får i en tradisjonell nyansattrolle. Som trainee blir du ansett som en ny og verdifull ressurs, der din rolle og dine arbeidsoppgaver blir til mens du blir kjent med bedriften. Bedriftene legger også ned mye arbeid i forberedelser i forkant av din første dag på jobb.

Ønsker du mer ansvar enn det som i utgangspunktet er blitt tildelt, er det som regel mulig. “Tar du ansvar får du ansvar” er et slagord som blir mye brukt innad i Trainee Innlandet. Det å be om mer ansvar er som regel bare positivt. Da tilrettelegges det slik at du får mulighet til å jobbe med oppgaver du er interessert i og får vist frem de beste egenskapene dine. Samtidig får du jobbe med noe du brenner for, noe som både du og bedriften tjener godt på.

Gjennom rekruteringsperioden har Talentspeiderne vært så heldige å se hvordan et rekrutteringsbyrå som AC jobber for å finne de beste kandidatene. I tillegg til planleggingsmøtene fikk vi mulighet til å se på motivasjonsvideoer fra flere hundre, gode søkere. Her var det jevnt over høy kvalitet! En «Meget god innsats» og klapp på skulderen til deg hvis du var en av disse.


💃 Nyttårsbord – hæla i taket

Det nye året ble i kjent stil innledet med traineenes årlige nyttårsbord. I år som i fjor ble dette arrangert i de flotte lokalene til Hamars gamle teater. Kvelden startet med overfylte vinglass og en bugnende tapas-buffé. Etter hvert tok underholdningen over som i år bestod av taler til både kvinnene og herrene i salen. Entusiasmen under musikkquizen var det heller ingenting å utsette på. Etter at vi omsider ble sendt ut av lokalet tok de mest danseglade traineefesten videre inn til nabobygget, Festiviteten. Alt-i-alt en utrolig hyggelig aften i godt lag. Stor takk til nyttårsbord-komiteen for arrangeringen og gjennomføringen!


👨‍🔬 Norges Silicon Valley – også kalt Science Park Hamar

11. januar ble traineene invitert til en presentasjon om Innlandet Science Park-prosjektet. «Hæ, Science Park?», tenker du. «Ja», svarer jeg med en sikker mine, men usikker stemme, og lar NRK forklare:

– En Science Park er et økosystem hvor høyere utdanning og forskning er navet (les: “midtpunktet”) i et samarbeid med gründere, kunnskapsbedrifter, investorer og offentlige aktører.

Med andre ord et utrolig spennende prosjekt som er høyst relevant for oss traineer med tanke på fremtidige og innovative arbeidsplasser. Ønsker du å skape ekstra blest og hanke inn lesere (inspirert av NRK) kan du også bare kalle det «Norges Silicon Valley».

Presentasjonen ble holdt av selveste leder av prosjektet, Anette Mellbye. Traineene glimtet til med solid oppmøte og godt engasjement.


Yes, da har du blitt oppdatert på traineenes sprell i januar. Takk for at du tok deg tid til å lese. Vi prates!

Sjekk også ut våre andre kanaler! LinkedInFacebokInstagram og TikTok publiserer om mulig enda mer (og enda mer lettbeint) innhold enn Nettsiden.