🤩 Rekrutteringsdagen – Er vi heeelt sikre på at vi bare skal ta inn 23 nye traineer?

BOM!!! Rekrutteringsdagen! For en dag! I forrige recap (sjekk den her *shameless plug*) dristet vi oss til å kalle det «et av de største og viktigste dagene i traineeåret». Og dagen innfridde så til de grader for de skyhøye forventningene AC, Talenspeiderne og resten av trainee-hurven hadde. Vi ble vitne til en kaskade av kompetanse og talent. Her holdt dere 60 kandidater et virkelig høyt nivå.

Stooor applaus og trampeklapp til alle dere kandidater som ga alt i alle slags gruppecaser og utfordringer som AC kastet på dere denne dagen. Dere ga et utrolig godt inntrykk til alle som møtte opp av bedriftsrepresentanter og traineer. Og en minst like stor applaus til Talentspeiderne og andre frivillige traineer som stilte opp til en maraton av en dag. Uten denne knallgode innsatsen ville ikke rekrutteringsdagen ha vært mulig å gjennomføre.

Traineenes time på rekrutteringsdagen

Sist, men ikke minst, gratulerer så mye til alle dere som kom dere gjennom nåløyet, og til slutt fikk det gjeve tilbudet om å bli del av traineefamilien til høsten. Dere fortjener et ekstra klapp på skulderen. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med dere. Det meldes fra AC om at onboardingsguider har blitt sendt til dere utvalgte. I tillegg ryktes det tildeling av buddy’er. Blir dere derfor plutselig ringt opp av en fremmed person rundt påsketider så ikke vær redd. Det er antageligvis en vennlig trainee i den andre enden av røret. Hvis det viser seg å ikke være det, kan du se bort ifra setningen om å ikke være redd.


🏃‍♀️ Kompetansesamling – Vi kjører på med en 3-dagers, ja

Talentspeiderne og de frivillige traineene fikk liten tid til å hvile på laurbærene etter rekrutteringsmaratonen. Kun en snau uke senere stod en tre-dagers kompetansesamling for tur. Denne gangen hadde hvert kull hver sin dag og en dag felles. Det yngste kullet fikk bryne seg på temaene utvikling og endring, der LEAN-prosessen var i hovedsetet. Det eldste kullet ble oppfordret til å hente frem nedstøvede CV’er og søknader i tillegg til utdaterte LinkedIn profiler til deres dag. Temaet her var jobbsøkerprosessen.

Eidsiva trakk det korteste strået (neida) og tok imot hele traineeflokken til felles samling. De vartet opp med spennende og meget relevant faglig innhold innenfor temaene bærekraft og innovasjon. Her vi fikk gleden av å se hvordan et stort konsern som Eidsiva faktisk jobber med disse temaene. Takk til Eidsiva for supert opplegg og god lunsj!


🍕 Lunsj og læring – Det er jammen meg en del ting som skjer på Innlandet

Apropos lunsj; i starten av måneden fikk alle traineene mulighet til å bli med på et digitalt arrangement i regi av Digital Innlandet. Digital Innlandet er «et nettverk bestående av virksomheter som utvikler eller bruker digitale løsninger og digital kompetanse» (fellesmelding i traineenes Teams-kanal fra AC datert til en eller annen gang i oktober 22). Trainee Innlandet er del av dette gode selskapet, noe som gir oss traineer mulighet til å delta på slike arrangementer, både fysisk og digitalt.

Denne gangen handlet lunsjpraten om prosjektet «Hafjell Arena» som skal bli et nyskapende kompetansesenter for høyteknologisk innholdsproduksjon. Kanskje Innlandet faktisk begynner å bli en slags Silicon Valley …


Oooog helt på tampen – en liten nyhet fra oss i nettsidegruppen … *trommevirvel* …

✨✨NY HJEMMESIDE INCOMMING! ✨✨

Vi har innsett at en hjemmeside som til tider har en innlastningshastighet på 13 sekunder fylt med utdaterte stock-photos ikke holder mål i 2023. Derfor har vi bestemt oss for at hjemmesiden skal få en real overhaling. Dette vil det jobbes med fremover og vi gleder oss utrolig mye til endelig resultat. Oppdatering om dette vil komme i neste måneds-recap (så følg for all del med!!). Og vi lover at «Kontakt oss»-siden vår vil bli bedre denne gangen …


Og helt, helt til slutt: LinkedIn-gjengen har som vanlig jobbet på spreng og pumpet ut innhold av ypperste klasse. Sjekk dette her. Følg også med på Instagram’en vår fremover. Her vil det de neste ukene bli take-overs hvor de ryktes QA’s og annet snacks. Brenner du inne med spørsmål eller ønsker å gi ris/ros? Da vil du få en unik mulighet til å gjøre det der.

Dett var dett. Da turer jeg som sistemann ut, og slukker lyset i det tomme kontorlandskapet for å nyte den nydelige vinterstemninga her på Innlandet.

På gjenles!