1. Ta kontakt med din modulansvarlige om oppstart

Hvis du ikke allerede har gjort det anbefaler vi deg å ta kontakt med din modulansvarlige. Send en kort introduksjon av deg selv på mail eller SMS, og fortell dem hvor mye du ser frem til oppstart. Dette viser interesse og engasjement, noe bedrifter setter stor pris på. Spør også gjerne om du kan få bli med på sosiale arrangementer i løpet av perioden før oppstart. Dette kan være sommerfester, kollegalunsjer eller andre begivenheter. Jo fortere du blir kjent med kollegaene dine, jo bedre.

Føler du deg veldig klar for å komme i gang med faglig innhold kan du jo også prøve å få et lite innblikk i relevante prosjekter ved å spørre om å få ta del i prosjektmøter. Dette er også en ypperlig mulighet til å bli kjent med de kollegaene du antageligvis kommer til å jobbe mest med i løpet av modulen.

2. Gjør deg kjent med Mjøsregionen

Er du helt ny til Mjøsregionen kan det være greit å gjøre deg litt kjent med regionen og hva den har å by på. I sommermånedene kan det bli temmelig varmt her. Da er det greit å vite at både Hamar, Gjøvik og Lillehammer tilbyr mange gode muligheter for å ta seg en dukkert og kjøle seg ned. I Hamar har vi Koigen, en strandpromenade med fasiliteter for både sandvolleyball, basketball, padel tennis og skating. Her kan man altså kombinere flere aktiviteter.

Mjøsregionen byr også på mange kulturelle arrangementer. Er du sportsinteressert vil du kunne finne flere muligheter for å oppleve både fotball-, ishockey og håndballkamper. Du kan for eksempel ta deg en tur til Briskeby Stadion for å heie frem HamKam. Er du mer interessert i musikk har vi også flere festivaler og konserter å by på. Fredvikafestivalen og Lillehammer Live er to relativt nye festivaler som tiltrekker seg norske artister fra øverste hylle. I tillegg arrangeres den årlige Norske Litteraturfestivalen og Amandusfestivalen i regionen. Her finnes det altså tilbud for alle og enhver. Sjekk ut visitmjosa.no og hamarregionen.no for inspirasjon og for å holde deg oppdatert på kommende arrangementer.

3. Ta kontakt med andre traineer

En viktig del av det å være trainee er den sosiale kretsen. Et godt råd er derfor å komme i kontakt med dine medtraineer så tidlig som mulig. Er du ny til Mjøsregionen vil traineene antageligvis stå for den største delen av din sosiale omgangskrets. Dette nettverket vil være verdifullt både under traineeperioden, men også etterpå. Anbefalingen fra oss er derfor å være åpen og byr på deg selv.

Kommunikasjonskanalen for sosiale arrangementer er traineenes egne facebookgruppe. Den skal dere nye traineer ha fått en invitasjon til. I gruppen legges det ut informasjon om større arrangementer, som blant annet sommerfest og nyttårsfeiring. I tillegg brukes den aktivt for å avtale og koordinere mindre begivenheter som for eksempel kafebesøk, quiz og sandvolleyball. Ikke vær redd for å poste et innlegg i denne gruppa. All aktivitet i gruppa settes pris på.

4. Ta kontakt med din buddy før oppstart

Du har antageligvis allerede vært i kontakt med buddyen din, men husk at du til enhver tid kan bruke denne personen til råd, tips og generell informasjon. Sliter du for eksempel med å finne et sted å bo? Trenger du hjelp med flytteprosessen? Er du i regionen og ønsker å finne på noe? Spør buddyen din!

5. Følg oss på sosiale medier

Vårt siste råd er å følge Trainee Innlandet på sosiale medier. Her legges det ut mye spennende og relevant informasjon om ordningen som kan være veldig greit å få med seg. Vi er aktive på både LinkedIn, Instagram og TikTok.

Vi håper denne lista kan være til hjelp i de første ukene dine som fersk trainee. Vi gleder oss i hvert fall veldig til oppstarten, og til å bli kjent med dere. Vi prates!