– Det er en stor annerkjennelse for Moelven å vinne årets traineebedrift. I Moelven jobber vi for et aktivt medarbeiderskap og at folkene våre gjør forskjellen. At det er traineene som har vært, og er en del av Moelven som har nominert, og stemt oss frem er spesielt hyggelig, sier Terje Melheim, fagansvarlig for medarbeider- og lederutvikling i Moelven Industrier.

Moelven Industrier er et skandinavisk industrikonsern med hovedkontor i Moelv. Selskapet er spesielt kjent for sin limtreproduksjon, som også traineene fikk oppleve under bedriftsbesøk tidligere i år. Der fikk de vite litt om konsernet, hva deres traineer jobber med, samt en omvisning på limtrefabrikken. Melheim forteller at det var gøy å få traineene på besøk.

– Det var kjempestas, forteller han.

Han forteller at limtreproduksjonen deres faktisk har bidratt til en verdensrekord.

– Som en del av besøket var vi også innom limtrefabrikken. Her produserer man det som gjør det mulig å bygge Mjøstårnet – verdens høyeste “all wooden building”, som det fortsatt er, sier Melheim.

Psst! Dersom du er nysgjerrig på å vite hvorfor Moelven ble årets traineebedrift kan du lese juryens begrunnelse nederst i artikkelen.

Kort om Moelven

  • Moelven-konsernet består av 34 produksjonsselskaper som er fordelt på 41 produksjonssteder i både Norge og Sverige.
  • Konsernet ble etablert i 1899.
  • Selskapet driver innen hovedsegmentene byggevareindustri, handel og prosjekt.
  • Bedriften har ca. 3300 ansatte og har hovedkontor i Moelv.

Kilde: Moelven Industrier

Endringsagenter

Industribedriften har i dag to traineer og får inn to nye traineer denne høsten. Melheim understreker at traineer er viktig for Moelven blant annet for å få inn ny kompetanse og for å bidra til arbeidsmiljøet. I tillegg er traineene viktige i å utfordre det etablerte, ifølge Melheim.

– Traineer gir oss nye perspektiver – og det trenger vi for at vi skal utvikle oss og for å utfordre det bestående hos oss, og for å komme med ny kompetanse som vi trenger fremover.

Et av de grunnleggende prinsippene med ordningen er at man dersom man tar ansvar, så får man også ansvar. Melheim forteller at dette er viktig for å få det meste ut av traineene.

– Så man lykkes med traineer tror jeg hvis man både kan ha en klar og tydelig tanke med hvordan traineene kan gjøre en forskjell, men også via at traineene kan være med å påvirke, bidra, og å sette retning i sitt eget arbeid gjennom å ta ansvar.

Foto: Ida Langdalen Kristiansen

Utstillingsvinduet Trainee Innlandet

For Moelven representerer Trainee Innlandet en mulighet til å synliggjøre seg, og nå ut til potensielle kandidater. Dette kom blant annet frem under en av fjorårets TrendInn podcaster der var Moelven aktiv bidragsyter med både lokaler og Melheim selv.

– Trainee Innlandet er kjempeviktig for regionen vår, og vi i Moelven har jo mye av vår virksomhet i regionen her. Så det at vi kan være med å vise frem muligheter, kan gjøre det interessant for andre å søke seg til Innlandet og oppdage mulighetene som ligger hos oss og andre Innlandsbedrifter, sier han og fortsetter.

– Vi har jo i dag en markedsdirektør i Wood-divisjonen vår som har vært trainee i Trainee Innlandet, og han som er direktør for det største sagbruket i Norge han kommer også fra Trainee Innlandet. Så vi har folk i vår organisasjon som har vært en del av Trainee Innlandet tidligere og det er jo kjempegøy for oss.

Kort om Årets traineebedrift

Årets traineebedrift ble delt ut for andre gang 07. juni 2023. Formålet med utmerkelsen er å sette traineebedriftene i søkelyset og skape litt ekstra blest rundt det å være traineebedrift. I tillegg ønsker traineene å markere ut én enkelt bedrift som har utmerket seg særskilt positivt over det siste traineeåret.

Denne bedriften har vært med i ordningen over flere år og har hatt flere traineer tidligere. Bedriften er også en attraktiv arbeidsgiver som satser på Innlandsregionen, og som gir traineene muligheter til å utvikle seg, samt ansvar innenfor rammer med god oppfølgning. I tillegg støtter denne bedriften også opp rundt traineeordningen gjennom aktiv deltakelse og promotering.

Juryens begrunnelse:
“Årets traineebedrift går til den bedriften som utmerker seg særskilt positivt over et helt traineeår. Bedriften er en attraktiv arbeidsgiver som satser på regionen, gir traineene muligheter til å utvikle seg og ta ansvar innenfor rammer med god oppfølging. Bedriften støtter også opp rundt ordningen gjennom aktiv deltakelse og promotering.

Årets vinner har bidratt særskilt positivt til ordningen med sitt vedvarende fokus på involvering og myndiggjøring av traineer. I tillegg gis traineene mulighet til å heve sin kompetanse gjennom bedriftens utviklingsprogram og mulighet for deltakelse deres interne traineeopplegg. Dette gir traineene en unik mulighet til å lære og ta ansvar, samtidig som de gis trygge rammer til å utvikle seg og være endringsagenter.

I året som har gått har bedriften også støttet opp om ordningen som helhet gjennom blant annet deltakelse i podcasten TrendInn Talks og som arrangør av bedriftsbesøk. Slike bidrag øker verdien for nåværende traineer, samtidig som kunnskapsdelingen er nyttig for andre medlemsbedrifter og regionen for øvrig.

Årets traineebedrift 2023 går til Moelven Industrier ASA.”

 

Skrevet av: Fredrik Tonning