Fredagspraten: BoligPartner
Publisert: februar 1, 2019Endelig fredag! Vi har tatt en prat med Bjørnar Mickelson, kommunikasjonsdirektør i BoligPartner om hvorfor de er med i Trainee Innlandet og hvilken nytte BoligPartner har hatt ved å være medlemsbedrift i ordningen.
Hva er det første du tenker når jeg sier Trainee Innlandet?
Det første jeg tenker er kompetanse. Jeg tenker dyktige mennesker med ambisjoner. Trainee Innlandet gir mulighet for bedrifter å få tak i oppdatert kunnskap gjennom unge mennesker som kommer med nye ideer og innspill bedriftene ellers ikke hadde fått tak i.
Hvem er dere og hva kan en trainee bidra med i deres bedrift?
BoligPartner er en av landets største hus- og hytteleverandører, med hovedkontor i Hamar. I tillegg har BoligPartner et av landets fremste fagmiljø innen norsk trehusproduksjon, også stasjonert på Hamar.
Hos oss er traineen en ekstra ressurs som kommer inn med nye, friske tanker og ideer, forteller Bjørnar. Vi har hatt noen traineer de siste årene som har vært med på å utvikle og drifte prosjekter, i tillegg tilfører de oss en ekstra arbeidsressurs knyttet til den daglige driften. Vi har erfart at traineene kommer inn som et friskt pust med viktige innspill, og de er dedikerte og engasjerte.

Trainee Innlandet på kvartalssamling hos BoligPartner. Her diskuterte vi morgendagens boligtrender og løste case for bedriften. Spennende dag!
Hvilke genvinster har din bedrift hatt ved å ha en trainee?
De traineene vi har hatt har vært gode bidragsytere i prosjekter, i tillegg til den daglige driften. Vi har fått nye innspill og ideer som vi har videreforedlet også i ettertid. Det er bra! Vår HR-sjef er en tidligere trainee i Trainee Innlandet. Det er bare ett av mange eksempler på at Trainee Innlandet er en viktig institusjon som gir unge dyktige kandidater et godt springbrett videre, og som næringslivet i regionen drar god nytte av.
På hvilken måte har det bidratt positivt til bedriften å være en del av Trainee Innlandet?
BoligPartner har ambisjon om å være landets ledende aktør innen trehusbygging, og det blir derfor ekstra viktig for oss å hele tiden tiltrekke oss riktig og oppdatert kompetanse. Trainee Innlandet bidrar positivt i den sammenheng.
Vi vet at alle som blir traineer i Trainee Innlandet er dyktige folk, og det er bra. Ved å ha en trainee får vi tilgang til ny, oppdatert kompetanse. I tillegg ser de gjerne litt annerledes på ting. Traineene kommer rett fra skolebenken og er ofte uredde og tør å komme med nye ideer, det liker vi.
Hvordan ser Innlandet ut i 2030, og hvilken betydning tror du Trainee Innlandet vil ha da?
Jeg tror Trainee Innlandet vil få en enda større betydning og bli en enda mer attraktiv ordning, både for kandidater, næringslivet og offentlige virksomheter. Med stadig bedre infrastruktur og dobbeltspor på jernbanen, vil Innlandet knyttes enda tettere mot hovedstadsregionen – noe jeg tror vil føre til en ytterligere boost i søkermassen. I Innlandet ser jeg for meg at kompetansen utvikler seg i tråd med kompetansebehovet, og at vi får flere fremvoksende miljøer hvor kompetente mennesker med høyere utdanning vil være viktige bidragsytere til vekst i regionen vår.