Fra hype til handling
Publisert: juni 29, 2020Sett av datoen – 15.oktober er dagen for idémyldring og møte mellom etablerte virksomheter og unge talenter. Agenda for årets treffpunkt i Trainee Innlandet er fremtidens bærekraftige virksomheter på Innlandet.
Setter bærekraft på Innlandskartet
TrendInn – «fra hype til handling» – er et etterlengtet arrangement som skal fungere som en møteplass mellom traineene i Trainee Innlandet og næringslivet i regionen. Navnet står for Trend Innlandet. I 2020 er det bærekraft som preger tematikken – især blir bærekraftsmål nr. 17 viktig, med et fokus på samarbeid om å nå bærekraftsmålene på tvers av virksomheter og bransje.
– Bærekraft handler først og fremst om sunn drift og økonomisk vekst til gode for alle – både nå og i fremtiden. Kunnskapsdeling og bevisstgjøring er viktig. Som en kompetanseaktør ønsker Trainee Innlandet å være en tilrettelegger for dette. TrendInn – «fra hype til handling» skal i så måte være med på å skyte fart i arbeidet, kommenterer styreleder i Trainee Innlandet, Nina Stokke Tronsrud.
Arrangementet er etablert som en del av et omfattende bærekraftsprosjekt som Trainee Innlandet igangsetter. Prosjektet er finansiert av fylkeskommunen og har som formål å spre kompetanse om bærekraftig næringsliv, og å forenkle bedriftenes reise fra ord til handling.
Samler yngre og erfarne på samme arena
Mens enkelte bedrifter er helt i startgropen i sitt bærekraftsarbeid, finnes det andre bedrifter i Innlandsregionen som har kommet langt. Blant dem er Sparebank 1 Østlandet som har vært Miljøfyrtårnsertifisert i over 10 år. De ble sammen med de andre bankene i Sparebank 1-merkevaren kåret som bransjevinner innen bærekraft i 2020.
BDO og Sintef Manufacturing er også gode eksempler.
— Jeg tenker at det ville være dumt å ikke dra nytte av kompetansen vi har her på Innlandet. Hvem vet, kanskje Innlandet blir anerkjent som Norges mest bærekraftige region med tiden, kommenterer Sirianne Vikestad som er trainee og arrangementsleder. Selv har Sirianne nettopp startet å jobbe med bærekraftstrategien til Eika Forsikring. Hun synes det er spennende å gjøre et dypdykk i et felt som trolig vil forme ressursbruk og nyvinninger i det kommende tiåret.

Programkomiteen er i gang. Her med Benedicte Lillebostad, Mattias Rohn og Erik Betten.
Treffpunkt for nyvinning og idésparring
Hun peker på at regionen har mye å spille på av ressurser og styrker for å kunne hevde seg i toppen.
— Trainee Innlandet er et eksempel på at virksomhetene her er flinke til å samarbeide for å heve kompetansen. Det har Trainee Innlandet gjort i mer enn 20 år allerede. At traineene tar en aktiv del i denne samtalen sammen med medlemsbedriftene er viktig. Det er jo tross alt deres fremtid vi skal snakke om, poengterer hun.
Alt ligger dermed til rette for å koble sammen unge nytenkende og nysgjerrige talent med etablerte innlandsbedrifter.
Satser på fysisk samling
Arrangementet skulle egentlig ha sett dagens lys denne våren – men som mange andre arrangement ble det utsatt på grunn av Covid-19 utbruddet. Nå letter heldigvis restriksjonene, og programgruppen er i full gang med å sette opp et program som skal inspirere og berike bærekraftsarbeidet i den enkelte virksomhet.
— Det er for tidlig å si noe om hvordan høsten kommer til å bli, men vi planlegger arrangementet i henhold til de smittevernreglene som gjelder i dag. Dersom risikoen for smittespredning igjen gjør et fysisk møte umulig å gjennomføre, tar vi samtalen inn i det digitale møterommet.
Programmet er bygget for medlemsbedriftene i Trainee Innlandet, og deres ansatte. De får mulighet til å delta kostnadsfritt sammen med flere traineer fra en rekke ulike fagbakgrunner.
— Er du ikke medlemsbedrift? Hold av datoen likevel, det kan hende vi åpner for flere hvis forholdene tillater det, avslutter Sirianne.